Klik PVC vloeren

Klik PVC vloeren de nieuwe trend! PVC vloeren worden steeds meer verkocht in Nederland en is hard op weg om de nieuwe standaard te worden.  Steeds meer mensen zien de voordelen van PVC t.o.v. laminaat en parket.  De klik-variant zorgt ervoor dat de vloer eenvoudig zelf is te plaatsen en in de meeste situaties hoeft de vloer niet geëgaliseerd te worden. (vraag dit altijd na)

Voordelen Klik PVC vloeren

PVC vloeren hebben in het algemeen al een aantal voordelen, maar dan ken je nog twee soorten, namelijk klik- en lijm PVC vloeren. 

Een klik vloer kent een aantal voordelen, namelijk:

  • Eenvoudig kliksysteem: Een klik systeem zorgt ervoor dat de vloer makkelijk door jezelf is te plaatsen.
  • Geluiddempend
  • Vochtbestendig
  • Ondergrond hoeft niet altijd volledige egaal te zijn
  • Indien gewenst kan de vloer meeverhuizen 
  • Makkelijk te verwijderen
  • Leverbaar in rechte stroken, tegels en visgraat

Hoe moet je zelf een klik PVC vloer plaatsen?

U heeft onze website bezocht en contact gehad met een van onze medewerkers. Na goed overleg thuis besluit jij om een mooie klik PVC vloer te bestellen. Na een aantal dagen komt de vloer binnen en kan jij aan de slag. Maar voordat je begint met het plaatsen van de vloer moet deze eerst acclimatiseren. Het is belangrijk dat de vloer eerst op kamertempratuur komt. Een tempratuur tussen de 18 en 20 graden is ideaal. Geef de vloer hier voldoende tijd voor om problemen te voorkomen. Wij adviseren daarom om de vloer 48 uur te laten rusten. Heb je vloerverwarming? zet deze dan 48 uur voor het leggen uit en zet deze na het plaatsen pas weer na twee weken aan. 

Liever de vloer door een vakspecialist laten leggen? Bekijk dan de mogelijkheden van onze legservice

Een geschikte ondervloer

Ook bij een klik PVC vloer ontkom je niet aan een ondervloer. Op sommige merken zit de ondervloer al gemonteerd op de plank en bij andere moet je deze nog los plaatsen. Bij iedere vloer geven wij netjes aan of er al een ondervloer op de plank is bevestigd of dat je deze nog moet aanschaffen. Uiteraard vertellen wij ook welke ondervloer het meest geschikt is.  Voor het plaatsen van de ondervloer is het belangrijk dat de ondergrond schoon en stofvrij is. Begin daarom altijd eerst met het grondig stofzuigen van de gehele ruimte.  Doe dit nauwkeurig en uitgebreid, want anders bestaat de mogelijkheid dat u restjes blijft voelen/zien.  Is de ondergrond nieuw? (nieuwbouwwoning of een geëgaliseerde ruimte) Dan is het belangrijk om te weten of de ondergrond droog is. U kunt dit doen met een vochtmeter. 

Let op! Heeft de ondergrond een grotere afwijking in hoogte dan 3 mm, dan moet de ondergrond altijd geëgaliseerd worden (of de garantie vervalt).  Door deze afwijkingen kunnen de stroken, namelijk losschieten van het klik-mechanisme. 

Liever jouw PVC vloer laten leggen door een specialist?

Bekijk de opties van onze legservice