PVC Legservice

Wil jij een nieuwe PVC vloer laten leggen door een vakkundige woningstoffeerders? Maak dan gebruik van onze legservice. Onze vakkundige woningstoffeerders nemen het egaliseren en plaatsen graag van jou over. Al onze medewerkers hebben jaren lange ervaring in het plaatsen van PVC vloeren. Twijfel je welke legservice nodig is? Neem dan contact op met onze klantenservice, plan een afspraak in met een adviseur of vraag een offerte aan. 

Een PVC vloer in drie dagen

Het plaatsen van de meeste PVC vloeren duurt doorgaans 3 dagen. Op de eerste dag komt een van onze medewerkers langs om de vloer te egaliseren. Egaliseren is het egaal en glad maken van de ondergrond. Egaliseren is verplicht bij een lijm PVC vloer. Er dient geëgaliseerd te worden om de kleine oneffenheden te verwijderen, waardoor er geen doortekeningen door de vloer naar boven komen.  De meeste dekvloeren kennen een vorm van glooiing/golfbeweging in de dekvloer. Deze kunnen wij maar beperkte verminderen met egaliseren, omdat egaline dekvloer volgend is. Laat bij twijfel de dekvloer controleren door een specialist. 

Vervolgens is het belangrijk dat de vloer voldoende tijd krijgt om te drogen, waardoor de vloer goed kan uitharden. Wij hanteren altijd een minimale periode van 24 uur.  De tweede dag wordt er ook niet gewerkt aan de realisatie van uw droom vloer. Geduld is een schone zaak! 

Na minimaal 24 uur wachten is het op de derde dag zo ver. Uw droomvloer wordt geplaatst! Onze medewerker zal de geëgaliseerde ondergrond schuren en inlijmen. Uiteraard is bij een klik vloer dit niet nodig. Vervolgens worden de pvc stroken per stuk geplaatst. Nadat de gehele ruimte is voorzien van het eindproduct, gaat onze medewerker beginnen met het afwerken van de randen met plinten en kit. Na deze laatste werkzaamheden kunt u genieten van uw PVC vloer. 

Het plaatsen van PVC tegels en PVC stroken duurt gemiddeld drie dagen. Bij een PVC visgraat vloer kan het plaatsen een dag langer duren, omdat het patroon moeilijker te plaatsen is. 

 

Egaliseren

Een PVC vloer plaatsen kost ongeveer drie dagen werk. Een grote rol hierin speelt het egaliseren, maar wat is dat nou precies? En waarom is dit noodzakelijk.  

De egalisatielaag wordt gebruikt om de dekvloer minder ruw te maken en de toplaagconditie te verbeteren. Bij toepassing van elastische vloerbedekking (linoleum, PVC en vinyl) op een zandcement dekvloer zal het vrijwel altijd nodig zijn om te egaliseren. Zo wordt het oppervlak minder ruw en wordt doortekening van bijvoorbeeld zandkorreltjes, die door de lijmkam los kunnen komen, uitgesloten. Een egaler vloeroppervlak zorgt uiteraard ook voor een betere hechting van de lijm. Egaliseren heeft een nivellerende werking, maar haalt nooit de volledige bolling/glooiing uit de dekvloer. Egaline is namelijk dekvloer volgend. 

De dekvloer bepaalt de mate van vlakheid. Kijk dan ook goed na de vlakheid die wordt aangeboden door jou aannemer. De verantwoordelijkheid voor een juiste dekvloer ligt bij jou als klant of bij jou aannemer.  Twijfel je over de vlakheid van de dekvloer? Schakel een dekvloeren specialist in. 


Onze voorwaarden

  • Ventileer een nieuwbouw woning goed en zorg dat de kamer verwarmd is. 
  • Zorg voor een droge ondergrond in de ruimte waar de PVC vloer komt. 
  • grote gaten (boven 12 mm) dienen met (snel) cement opgevuld te zijn
  • De oude vloer dient verwijderd te zijn. Indien gewenst kunnen onze medewerkers dit voor u doen tegen een prijs van €60 per uur inclusief het afvoeren van het materiaal.
  •  De ruimte dient schoon en leeg te zijn.
  • Bovenstaande prijzen gelden bij een  zandcement vloer. Heeft u bijvoorbeeld plavuizen of hout, dan is er meer egaline nodig. Wij zullen dit uiteraard altijd vooraf met uw bespreken. 
  • Bovenstaande prijzen zijn inclusief 3mm egaliseren.
  • Vloeren worden optioneel afgekit en voorzien van plinten.
  • PVC lifestyle is niet verantwoordelijk voor het foutief zelf plaatsen van de vloer