PVC Legservice

Wil jij een nieuwe PVC vloer laten leggen door een vakkundige woningstoffeerders? Maak dan gebruik van onze legservice. Onze vakkundige woningstoffeerders nemen het egaliseren en plaatsen graag van jou over. Al onze medewerkers hebben jaren lange ervaring in het plaatsen van PVC vloeren. Twijfel je welke legservice nodig is? Neem dan contact op met onze klantenservice, plan een afspraak in met een adviseur of vraag een offerte aan. 

Er bestaan twee soorten vloeren, namelijk lijm- en klik PVC. Het plaatsen van klik PVC is prima te zelf doen, indien je handig bent. Het plaatsen van een verlijmde vloer is echt specialisten werk. Wij raden het ten zeerste af om dit zelfstandig te doen. 

Een PVC vloer in drie dagen

Het plaatsen van de meeste PVC vloeren duurt doorgaans 3 dagen. Op de eerste dag komt een van onze medewerkers langs om de vloer te egaliseren. Egaliseren is het gelijk en glad maken van de ondergrond. Egaliseren is cruciaal bij iedere verlijmde vloer en noodzakelijk bij één klik pvc vloer, indien de ondergrond een ongelijkheid heeft van meer dan 3mm. 

Vervolgens is het belangrijk dat de vloer voldoende tijd krijgt om te drogen, waardoor de vloer goed kan uitharden. Wij hanteren altijd een minimale periode van 24 uur.  De tweede dag wordt er ook niet gewerkt aan de realisatie van uw droom vloer. Geduld is een schone zaak! 

Na minimaal 24 uur wachten is het op de derde dag zo ver. Uw droomvloer wordt geplaatst! Onze medewerker zal vakkundige de geëgaliseerde ondergrond schuren en inlijmen. Uiteraard is bij een klik vloer dit niet nodig. Vervolgens worden de pvc stroken per stuk geplaatst. Nadat de gehele ruimte is voorzien van het eindproduct, gaat onze medewerker beginnen met het afwerken van de randen met plinten en kit. Na deze laatste werkzaamheden kunt u genieten van uw PVC vloer. 

Het plaatsen van PVC tegels en PVC stroken duurt gemiddeld drie dagen. Bij een PVC visgraat vloer kan het plaatsen een dag langer duren, omdat het patroon moeilijker te plaatsen is. 

 

Egaliseren

Een PVC vloer plaatsen kost ongeveer drie dagen werk. Een grote rol hierin speelt het egaliseren, maar wat is dat nou precies? En waarom is dit noodzakelijk.  Egaliseren is het gelijk en vlak maken van de ondergrond. Een ongelijke ondergrond heeft mogelijk gevolgen voor de kwaliteit, levensduur en uitstraling van jouw toekomstige PVC vloer. De meest voorkomende problemen bij een niet egale ondergrond zijn:

 • De verlijmde PVC vloer laat los 
 • De klik PVC vloer begint te bollen en schiet uit het klik mechanisme
 • Ongelijkheden zijn zichtbaar 
 • Ongelijkheden zijn voelbaar
 • De vloer gaat minder lang mee, dan gehoopt (geen garantie). 

Een PVC vloer is een kostbare investering voor een lange periode. Een slechte ondergrond kan deze ervaring verpesten. Twijfels over de noodzaak van een geëgaliseerde ondergrond? Plan een afspraak in met een van onze adviseurs of neem contact op met de klantenservice.  

Onze voorwaarden

 • Ventileer een nieuwbouw woning goed en zorg dat de kamer verwarmd is. 
 • Zorg voor een droge ondergrond in de ruimte waar de PVC vloer komt. 
 • grote gaten (boven 12 mm) dienen met (snel) cement opgevuld te zijn
 • De oude vloer dient verwijderd te zijn. Indien gewenst kunnen onze medewerkers dit voor u doen tegen een prijs van €60 per uur inclusief het afvoeren van het materiaal.
 •  De ruimte dient schoon en leeg te zijn.
 • Bovenstaande prijzen gelden bij een  zandcement vloer. Heeft u bijvoorbeeld plavuizen of hout, dan is er meer egaline nodig. Wij zullen dit uiteraard altijd vooraf met uw bespreken. 
 • Bovenstaande prijzen zijn inclusief 3mm egaliseren.
 • Vloeren worden optioneel afgekit en voorzien van plinten.
 • PVC lifestyle is niet verantwoordelijk voor het foutief zelf plaatsen van de vloer
 • Niet tevreden? Dan komen wij terug!