Lijm PVC vloeren

(Lijm) PVC vloeren worden steeds populairder. De meerwaarde van een waterbestendige, onderhoudsvriendelijke, geluiddempende en natuurgetrouwe vloer wordt steeds meer gewaardeerd. Wij verkopen daarom alleen maar hoogwaardige producten die bovenstaande voordelen 100% waarmaken.  Het plaatsen van een lijm PVC vloer (ook wel plak PVC genoemd) dient door een specialist gerealiseerd te worden en de ondergrond moet geëgaliseerd zijn. 

Waarom een PVC vloer?

Er zijn een hoop verschillende opties al het gaat om het uitzoeken van een nieuwe vloer. Het is daarom belangrijk om te weten, waarom een PVC vloer geschikt kan zijn voor bij jou thuis.  Deze vloeren zijn gemaakt van kunststof en worden steeds realistischer. Deze zijn momenteel al zo realistisch dat ze daarom al voor bijna 100% ogen als een houten plank of een keramische tegel. Door gebruik te maken van kunststof hebben ze als bijkomend voordeel een dikke slijtlaag, waardoor het product geschikt is voor intensief gebruik.

 Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard gebouwd met vloerverwarming en veel mensen overwegen bij het komen van een nieuwe woning om deze te voorzien van vloerverwarming. Om optimaal te genieten van de warmte en dit te bewerkstelligen op een milieuvriendelijke manier is een PVC vloer zeer geschikt als geleider van de warmte, omdat de PVC stroken zeer dun zijn en van geleidend kunststof zijn gemaakt. 

PVC vloeren zijn leverbaar in rechte stroken, visgraat en tegels.

Waarom een verlijmde PVC vloer?

Hopelijk bent u overtuigd van het feit dat een PVC vloer de toekomstige standaard is binnen de woninginrichting, maar er dient nog een keuze gemaakt te worden, namelijk: “Ga ik voor een lijm- of klik PVC vloer?”.  Een lijm PVC vloer wordt verlijmd op een egale ondergrond.  Er mag geen enkele mm hoogte verschil aanwezig zijn. De ondergrond moet altijd geëgaliseerd zijn/worden. Een klus dat door een iemand met ervaring moet worden uitgevoerd. Onze medewerkers kunnen deze klus voor u uitvoeren of zoek een vakkundige aannemer.

Voordelen

Een verlijmde PVC vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Deze meeste stroken zijn slechts enkele mm dik en laten daarom eenvoudig en makkelijk warmte door. Doordat de warmte makkelijk wordt doorgelaten is er minder warmte nodig. Minder warmte betekend een lagere energie rekening.  Een ander voordeel is dat de stroken alle richtingen en kanten kunnen worden opgelegd. Het is dus mogelijk om meerdere vloeren, kleuren en patronen door elkaar te gebruiken indien gewenst. Wanneer jij graag wat anders wilt dan de buurman, dan is dit een mooie optie. Onze adviseurs helpen u graag verder om te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Het plaatsen van een plak PVC vloer

Wij starten graag met de boodschap dat het plaatsen van plak PVC vloeren (ook wel lijm PVC vloeren genoemd) een moeilijke klus is die niet zomaar door iedereen kan worden uitgevoerd. Alleen handig zijn is meestal niet voldoende, omdat het een zeer specifieke klus is, waarin geen ruimte is voor fouten. De ondergrond dient perfect geëgaliseerd te worden en vervolgens zeer precies geschuurd te worden, zodat de ondergrond voor 100% gelijk is. Iedere afwijking van deze 100% zal zichtbaar en voelbaar zijn. Ook zal de levensduur van de vloer afnemen. 

Na het egaliseren wordt de ondergrond voorzien van lijm en worden de stroken vakkundig per stuk geplaatst. Te weinig lijm zorgt dat de stroken pvc loslaten en teveel lijm zorgt voor ongelijkheden die zichtbaar zijn door de stroken heen. 

Bij PVClifestyle hebben alle adviseurs ervaring in het leggen van onze producten en hebben onze stoffeerders meerdere jaren ervaring in het plaatsen van lijm PVC vloeren. Wij kunnen een offerte opstellen inclusief het plaatsen van de vloer of een adviseur bij u thuis laten komen, zodat alle woonwensen kunnen worden besproken.