Lijm PVC vloeren

(Lijm) PVC vloeren worden steeds populairder. De meerwaarde van een waterbestendige, onderhoudsvriendelijke, geluiddempende en natuurgetrouwe vloer wordt steeds meer gewaardeerd. Wij verkopen daarom alleen maar hoogwaardige producten die bovenstaande voordelen 100% waarmaken.  

Waarom een PVC vloer?

Er zijn een hoop verschillende opties al het gaat om het uitzoeken van een nieuwe vloer. Het is daarom belangrijk om te weten, waarom een PVC vloer geschikt kan zijn voor bij jou thuis.  Deze vloeren zijn gemaakt van kunststof en worden steeds realistischer. Deze zijn momenteel al zo realistisch dat ze daarom al voor bijna 100% ogen als een houten plank of een keramische tegel. Door gebruik te maken van kunststof hebben ze als bijkomend voordeel een dikke slijtlaag, waardoor het product bij normaal gebruik langer meegaat. 

 Nieuwbouwwoningen worden tegenwoordig standaard gebouwd met vloerverwarming en veel mensen overwegen bij het komen van een nieuwe woning om deze te voorzien van vloerverwarming. Om optimaal te genieten van de warmte en dit te bewerkstelligen op een milieuvriendelijke manier is een PVC vloer zeer geschikt als geleider van de warmte, omdat de PVC stroken zeer dun zijn en van geleidend kunststof zijn gemaakt. 

PVC vloeren zijn leverbaar in rechte stroken, visgraat en tegels.

Waarom een verlijmde PVC vloer?

Hopelijk bent u overtuigd van het feit dat een PVC vloer de toekomstige standaard is binnen de woninginrichting, maar er dient nog een keuze gemaakt te worden, namelijk: “Ga ik voor een lijm- of klik PVC vloer?”.  Een lijm PVC vloer wordt verlijmd op een dekvloer en een klik PVC wordt middels een klik mechanisme geplaatst. 

De egalisatielaag wordt gebruikt om de dekvloer minder ruw te maken en de toplaagconditie te verbeteren. Bij toepassing van elastische vloerbedekking (linoleum, PVC en vinyl) op een zandcement dekvloer zal het vrijwel altijd nodig zijn om te egaliseren. Zo wordt het oppervlak minder ruw en wordt doortekening van bijvoorbeeld zandkorreltjes, die door de lijmkam los kunnen komen, uitgesloten. Een egaler vloeroppervlak zorgt uiteraard ook voor een betere hechting van de lijm. Egaliseren heeft een nivellerende werking, maar haalt nooit de volledige bolling/glooiing uit de dekvloer. Egaline is namelijk dekvloer volgend. 

De dekvloer bepaalt de mate van vlakheid. Kijk dan ook goed na de vlakheid die wordt aangeboden door jou aannemer. De verantwoordelijkheid voor een juiste dekvloer ligt bij jou als klant of bij jou aannemer. 


Voordelen

Een verlijmde PVC vloer is zeer geschikt voor vloerverwarming. Deze meeste stroken zijn slechts enkele mm dik en laten daarom eenvoudig en makkelijk warmte door. Doordat de warmte makkelijk wordt doorgelaten is er minder warmte nodig. Minder warmte verlies betekend een lagere energie rekening.  Een ander voordeel is dat de stroken alle richtingen en kanten kunnen worden opgelegd. Het is dus mogelijk om meerdere vloeren, kleuren en patronen door elkaar te gebruiken indien gewenst. Wanneer jij graag wat anders wilt dan de buurman, dan is dit een mooie optie. Onze adviseurs helpen u graag verder om te kijken naar de verschillende mogelijkheden.