Plinten

Iedere PVC vloer verdient een mooie afwerking. Voor een mooi resultaat is een kwalitatief hoogwaardige plint zeer geschikt. Uiteraard begrijpen wij dat iedereen zijn wensen anders zijn, daarom hebben wij een zeer uitgebreid assortiment met alleen de beste plinten. Voor vragen neem contact op met de klantenservice of maak een afspraak met een adviseur. 

MDF plinten

MDF (Medium-Density-Fibreboard) is een materiaal soort dat bestaat uit samengeperste houtvezels. De zeer fijngemalen houtvezels worden vermengd met een speciale kunstharslijm en worden vervolgens onder hoge druk samengeperst. De plinten in ons assortiment zijn van de hoogste pers kwaliteit. Gevolg is dat de MDF-plinten stootvast en vochtwerend zijn. MDF-plinten worden ook wel muurplinten genoemd, omdat deze geplaatst worden tegen de muur en hierdoor een verlenging vormen van de muur. 

Hoge MDF plinten zijn het meest populair, omdat ze voor een chique afwerking zorgen. Daarnaast gaan MDF plinten langer mee dan plankplinten.  

Houten plankplinten

Een plankplint is precies wat de naam zegt. Een plint die op de betreffende vloer wordt geplakt. Het is een verlening van jouw vloer. De plakplint wordt dan ook geleverd in een kleur die zoveel mogelijk past bij de geplaatste vloer. PVClifestyle heeft 175 verschillende kleuren op voorraad. Er is altijd een kleur die past bij jouw vloer. Plankplinten zijn makkelijk te bevestigen en op maat te snijden/knippen. 

Renovatieplinten

Een renovatieplint wordt ook wel overzetplint genoemd. Soms ontstaat er een situatie waar het niet mogelijk is om de vorige plint te verwijderen. (om te voorkomen dat de muur of vloer beschadigd). Doormiddel van een uitsparing aan de achterkant van de plint is het mogelijk om deze over de oude te plaatsen. Onze renovatieplinten zijn ook bruikbaar voor het verbergen van kabels, omdat er voldoende ruimte is voor een kabelgoot. 

Legservice

Het plaatsen van plinten is redelijk eenvoudig en is door iedereen uitvoerbaar, maar niet iedereen doet dit graag zelf. Uiteraard staan onze vakkundige medewerker klaar om voor jou te realiseren. Onze vakmensen plaatsen wekelijkse tientallen meters en beschikken hierdoor over de juiste kennis en vaardigheden om de klus te klaren. Bekijk voor meer informatie de legservice pagina. Uiteraard staat de klaar om alle vragen te beantwoorden die nog spelen.