PVC stroken

Mooie rechte PVC stroken zijn nog steeds zeer populair, omdat je er gewoon geen foute keuze in kan maken. Wil je een vloer met de natuurlijke uitstraling van parket, maar onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, watervast en slijtvast? Dan bent u op het juiste adres. Ons assortiment aan PVC vloeren bestaat uit natuurgetrouwe planken en alleen van zeer hoge kwaliteit. 

Wat is PVC?

Een PVC vloer is voor de meeste situaties de ideale vloer. Deze veelzijdige vloert brengt alle werelden bij elkaar. De luxe uitstraling van een parketvloer, maar dan goedkoper en onderhoudsvriendelijker. PVC een afkorting en staat voor “polyvinylchloride”. De vloeren zijn gemaakt van verschillende lagen samengeperst kunststof en vormen hierdoor de basis van één PVC vloer. Op deze lagen wordt vervolgens nog een sterke en beschermende toplaag geplaatst. Zelfs de dunste toplaag zorgt nog voor minimaal 10 jaar 100% plezier bij normaal gebruik. De moderne druktechnieken zorgen ervoor dat een PVC vloer bijna niet meer te onderscheiden is van echt hout. Sommige merken leveren zelf al planken, waarin je de nerven kunt voelen. Hoe gaaf is dat! 

Wat zijn de voordelen?

Duurzaam

Al onze PVC vloeren hebben een toplaag met een beschermende werking boven op de kunststoflagen. Hoe sterker de toplaag is, hoe langer de vloer mee gaat. Dit betekent dat een vloer minimaal 10 jaar en maximaal 25 jaar meegaat bij normaal gebruik. Hiermee is PVC sterker en duurzamer dan laminaat, vinyl of tapijt. Parket kan in theorie langer mee, maar dient wel om de zoveel jaar opnieuw geschuurd te worden voor een hoop geld en is dus in feite een vervanging. 

Ideaal voor vloerverwarming

Een nieuwbouwwoning aangeschaft? Een bestaande woning met vloerverwarming of overweeg je om vloerverwarming te plaatsen in je woning? Dan is PVC ideaal. Nooit meer koude voeten in huis, want PVC vloeren kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming! Kunststof heeft de eigenschap zich eenvoudig aan te passen aan de tempratuur van de omgeving. Doordat iedere strook is geperst zijn PVC stroken enorm dun en zorgen ervoor dat het makkelijk warmte doorlaat. Zorg er wel voor dat de vloerverwarming juist is aangelegd. Deze verantwoordelijkheid ligt volledig bij de vloerverwarmingsinstallateur. Ook dient de dekvloer geschikt te zijn voor PVC stroken i.v.m. optrekkend vocht. 

Onderhoudsvriendelijk

De vloeren zijn gemaakt van PVC en daardoor enorm makkelijk schoon te houden. Allergieën zijn verleden tijd. Een PVC vloer is slijtvast (niet krasvrij) en kan zonder problemen worden gedweild. We adviseren wel om een van onze reinigingsmiddelen te gebruiken, omdat hier geen bijtende stoffen inzitten gaat de vloer helemaal lang mee!

Waterbestendig

kunststof heeft niet te leiden onder water. Met een PVC vloer hoef je niet bang te zijn voor geknoei met water. PVC is namelijk volledig waterbestendig. Heb je jonge enthousiaste kinderen die naar het spelen in de modder thuiskomen rennen? Geen probleem! Een PVC vloer kan dit aan en creëert geen vlekken.