PVC tegels

PVClifestyle levert ook vloeren met de look van een keramische tegel. Onze PVC tegels zijn bijna niet van echt te onderscheiden. Onze tegelvloeren zijn niet alleen geschikt voor een slaapkamer of woonkamer, maar kunnen ook prima in een badkamer of keuken terecht. Omdat PVC tegels waterbestendig zijn. 

Waarom zou je een PVC tegels aanschaffen?

Tegelvloeren zijn tegenwoordig in allerlei soorten te verkrijgen. Van tapijttegels tot keramische tegels. Ook bij ons zijn er diverse mogelijkheden. Een PVC tegel is bijna niet meer van echt te onderscheiden als je er naar kijkt van een afstandje, omdat de technologisch dusdanig is doorontwikkeld. Het is zelf mogelijk om kleine hoogte verschillenen in het patroon te realiseren. Hierdoor voelt een PVC tegel steeds meer aan als een echte tegel. Het grootte voordeel t.o.v. normale tegels is toch echt het vasthouden en doorlaten van warmte. Tegels koelen vaak in de winter enorm af, waardoor je koude voeten kan krijgen als je in de ochtend je brood aan het smeren bent. Bij PVC heb je dit effect veel minder, omdat deze dun zijn en dus makkelijk warmte op zich nemen en doorlaten. Ideaal dus ook voor vloerverwarming. 

Daarnaast zijn PVC tegels meer dempend, dan normale. Een kind dat met zijn gezicht op een normale tegel valt zal meer pijn ervaren, omdat een tegel niet meegeeft. Onze tegelvloeren zijn soepel en is dempend. Het zorgt ook voor een fijne en speelvriendelijke oppervlakte voor de allerkleinste. 

Heeft u een drive-in woning of een huis met meer dan 3 woonlagen? Dan kan het voorkomen dat de keuken niet op de begane grond is gepositioneerd. Bij normale tegels is het dan beneden hoorbaar dat er iemand in de keuken loopt. Onze producten zijn geluiddempend en zorgen ervoor dat het geluid enorm wordt beperkt en wie wilt dat nou niet? Woon je in een appartement? Neem dan een klik-variant met een extra geluiddempende ondervloer. Hiermee voldoe je aan alle gestelde eisen van de verhuurder en VVE. 

Het plaatsen van een mooie PVC tegelvloer.

Onze tegels zijn verkrijgbaar in twee varianten, namelijk in de klik en lijm PVC. Wij adviseren altijd om voor de lijm variant te gaan. Een klik PVC tegel wil nog wel eens door spanning kromtrekken en daardoor uit het klik-mechanisme schieten. 

Wij adviseren om de ondergrond te egaliseren bij zowel lijm als klik PVC tegels, zodat deze voldoende vlak is voor een PVC vloer.

De egalisatielaag wordt gebruikt om de dekvloer minder ruw te maken en de toplaagconditie te verbeteren. Bij toepassing van elastische vloerbedekking (linoleum, PVC en vinyl) op een zandcement dekvloer zal het vrijwel altijd nodig zijn om te egaliseren. Zo wordt het oppervlak minder ruw en wordt doortekening van bijvoorbeeld zandkorreltjes, die door de lijmkam los kunnen komen, uitgesloten. Een egaler vloeroppervlak zorgt uiteraard ook voor een betere hechting van de lijm. Egaliseren heeft een nivellerende werking, maar haalt nooit de volledige bolling/glooiing uit de dekvloer. Egaline is namelijk dekvloer volgend. 

De dekvloer bepaalt de mate van vlakheid. Kijk dan ook goed na de vlakheid die wordt aangeboden door jou aannemer. De verantwoordelijkheid voor een juiste dekvloer ligt bij jou als klant of bij jou aannemer. 

Ook Is het kosten technisch goedkoper om een lijm vloer te laten plaatsen door een specialist, dan een klik vloer. De aanschaf prijs van een klik-vloer ligt namelijk altijd hoger, dan van de lijm variant. De rede hiervoor is dat er ruimte moet zijn voor het klik-mechanisme en hierdoor wordt de PVC tegel dikker. Meer materiaal betekend uiteraard een hogere aanschaf prijs. Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met de klantenservice, een afspraak inplannen met een van onze adviseurs bij jouw thuis of bekijk de pagina omtrent onze legservice mogelijkheden. Uiteraard kunnen wij ook een offerte op maat realiseren. 

Advies aan huis

Wij begrijpen dat er een hoop vragen kunnen zijn. Soms is het fijn als iemand kan beantwoorden. Bij PVClifestyle kom jij niet naar de showroom, maar komt onze adviseur naar jouw woning. Zo kunnen wij gezamelijk kijken naar het mooiste resultaat voor iedere ruimte. 

Een nieuwbouwwoning? Indien nodig spreken wij gewoon bij het project af.  Alles voor jouw gemak en wensen. 

Gratis interieur advies aan huis