PVC visgraat vloeren

Visgraat verwijst naar het patroon en de methodiek van het plaatsen van een (PVC)vloer. De planken worden haaks aan elkaar geplaatst. Op deze manier ontstaat het patroon van een visgraat, zoals je deze bij vissen ziet. De meeste leveranciers hebben speciale planken voor klanten die visgraat vloeren willen. Deze planken zijn smaller en korter dan reguliere planken.  

Waarom zijn visgraat vloeren ideaal?

Waarom zou je een visgraat vloer willen in plaats van rechte stroken? Een visgraat vloer is stijlvol en zorgt voor warmte in iedere ruimte.  Aangezien visgraat vloeren al eeuwen lang bestaan en worden gebruikt in de inrichting is het patroon tijdloos te noemen. Combineer een visgraat vloer met stalen deuren en de inrichting transformeert naar een moderne en hippe ruimte, doordat de visgraat vloer tijdloos is kan je bijna niet fout zitten.

Het plaatsen van een visgraat vloer in een ruimte met schuin weglopende muren is bijna niet zichtbaar en zorgt voor een mooie afwerking. Bij rechte planken krijg je soms de situatie dat helemaal links de strook 10 cm breed is en rechts nog maar 5 cm breed. Uiteraard zorgt dat voor een lelijke afwerking. Bij een visgraat patroon heb je hier bijna geen last van.

Advies nodig?

Onze PVC visgraat vloeren zijn leverbaar in verschillende lengtes en breedtes. Je kan hierdoor helemaal zelf bepalen wat bij jou woning past. Zo adviseren wij altijd om de lengte van de visgraat aan te passen aan de grootte van de ruimte en het optische effect dat je wilt bereiken. Is er een grote openruimte en wil je dat dit zo blijft voor het oog? Neem dan een lange en brede visgraat in een lichtere tint. Wil je juist dat de ruimte knusser word? Neem dan een kortere en smallere plank in een donkere tint.  De mogelijkheden zijn oneindig, zodat er voor iedereen een geschikte visgraat vloer te koop is.

Hulp nodig bij het vinden en zoeken naar de geschikte vloer? Wij hebben geen vaste fysieke showroom. Onze specialisten komen bij jou thuis en nemen alle stalen mee, zodat wij gezamenlijk de beste vloer bij jouw situatie kunnen vinden. Twijfel niet en maak een gratis afspraak met een van onze medewerkers. Wij helpen graag en dat helemaal vrijblijvend.

Waarom PVC geschikt is voor visgraat vloeren?

Ben jij eruit dat je graag een visgraat vloer wil? Maar twijfel je nog wel tussen parket, laminaat en PVC? Dan hopen wij de keuze voor jou eenvoudiger te maken. De sterke eigenschappen van PVC t.o.v. laminaat en parket zijn:

  • Bijna voor 100% waterbestendig
  • Meest geschikt voor vloerverwarming, mits de dekvloer hiervoor geschikt is
  • Eenvoudig en goedkoop in onderhoud 
  • Geluiddempend (geen vervelend getik meer, zoals bij laminaat en parket)
  • Geen lelijke plakplinten nodig, omdat de vloer netjes kan worden afgekit of wordt voorzien van hoge MDF plinten
  • Makkelijk te vervangen bij beschadiging

Wat zijn de nadelen?

Bij een goed advies is het ook netjes om te benoemen wat de nadelen zijn. Het eerlijke verhaal, dat is wel zo netjes! 

Het grootste nadeel? Dat is toch echt het kosten plaatje. Het patroon zorgt ervoor dat het meer tijd kost om de vloer te plaatsen. Het is belangrijk dat het patroon mooi wordt uitgelijnd in de ruimte en de stroken zijn kleiner. Daarnaast moet ook iedere plank aan de muur  schuin worden ingekort. Naast het vele werk heeft een PVC visgraat vloer ook meer snijverlies en heb je dus meer nodig. 

Het plaatsen van een klik PVC vloer kan je prima zelf doen. Het plaatsen van een lijm PVC vloer laat je met voorkeur door een specialist  gebeuren. Hiervoor kan je gebruik maken van onze legservice van €35 per m2. Dit is inclusief 3mm egaliseren. 

De egalisatielaag wordt gebruikt om de dekvloer minder ruw te maken en de toplaagconditie te verbeteren. Bij toepassing van elastische vloerbedekking (linoleum, PVC en vinyl) op een zandcement dekvloer zal het vrijwel altijd nodig zijn om te egaliseren. Zo wordt het oppervlak minder ruw en wordt doortekening van bijvoorbeeld zandkorreltjes, die door de lijmkam los kunnen komen, uitgesloten. Een egaler vloeroppervlak zorgt uiteraard ook voor een betere hechting van de lijm. Egaliseren heeft een nivellerende werking, maar haalt nooit de volledige bolling/glooiing uit de dekvloer. Egaline is namelijk dekvloer volgend. 

De dekvloer bepaalt de mate van vlakheid. Kijk dan ook goed na de vlakheid die wordt aangeboden door jou aannemer of die aanwezig is in de woning. De verantwoordelijkheid voor een juiste dekvloer ligt bij jou als klant of bij jou aannemer. 

 Twijfel je over de vlakheid of wil je de dekvloer vlakker hebben? Vraag een dekvloeren specialist om advies. 

 Heb jij vragen over onze visgraat vloeren of over de legservice? Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs. Zij komen bij jou langs en beantwoorden al je vragen en helpen bij het zoeken van de perfecte vloer. Een snelle vraag? Bel dan naar onze klantenservice. 

Let op! Egaliseren haalt maar gedeeltelijk de glooiing/golving uit de dekvloer. Wil je de dekvloer volledig vlak? Laat dit dan door een specialist oplossen. Helaas kunnen wij hier niet bij helpen.