PVC vloeren

PVClifestyle is de specialist in PVC vloeren. PVC vloeren zijn slijtvast, waterbestendig, geluiddempend en warmte doorlatend. Wij verkopen alleen producten die deze voordelen volledig kunnen waarmaken. Wij begrijpen dat er een hoop vragen zijn. Onze klantenservice staat je graag te woord. Ook kunt u een afspraak inplannen met een van onze adviseurs. Zij komen bij jou langs en helpen je met de ideale PVC vloer voor iedere situatie. 

Alles over onze PVC vloeren

De populariteit van een PVC vloer neemt toe in Nederland en is zelf op weg om de nieuwe standaard te worden binnen de industrie. Het marktaandeel neemt per jaar steeds meer toe. Toch blijft de vraag terugkomen wat het verschil is tussen een Klik en lijm pvc vloer. Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden willen wij jou graag eerst verstellen wat een PVC vloer in algemene zin is. 

Een PVC vloer is gemaakt van kunststof, waarop de kleur en patroon wordt gedrukt. De techniek neemt steeds verder toe, waardoor het product zeer natuurlijk en realistisch oogt. Het is al bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Sommige merken gaan zelfs zo ver dat je de zichtbare houtnerven kunt voelen, zoals ook bij een parket het geval is. Hoe gaaf is dat! Op kunststof is het mogelijk om een zeer sterke slijtlaag aan te brengen voor jaren lang woonplezier bij normaal gebruik! Omdat de stroken van kunststof zijn gemaakt zijn deze waterbestendig. U kunt zonder problemen onze producten gebruiken in uw keuken, wc of badkamer. Veel mensen hebben momenteel een houten of laminaat vloer. Een vaak gehoord probleem is geluidsoverlast.  Een PVC vloer neemt deze problemen weg. Dat scheelt weer een vervelend gesprek met de buren of kinderen die wakker worden door uw geluid. Het laatste grotere voordeel is ideaal voor huishoudens met vloerverwarming. Kunststof laat makkelijk warmte door en is zeer dun. Hierdoor heeft minder warmte nodig om een ruimte via vloerverwarming op de juiste tempratuur te krijgen. Milieubewust en een lagere energie rekening! Mooi meegenomen toch? Hoe er wel rekening mee dat niet iedere dekvloer (ondergrond waar de PVC vloer op komt) gecombineerd met vloerverwarming/koeling geschikt is voor één PVC vloer. Vraag dit altijd na bij een dekvloeren specialist. 

 

Klik of Lijm PVC?

Nu duidelijk is wat de algemene voordelen van PVC zijn komen wij bij de volgende vraag terecht. Wat is nou het verschil tussen klik en lijm PVC? Wij zullen deze vraag nu voor u proberen te antwoorden.

Klik PVC

Een klik PVC vloer kan je zien als het alternatief en misschien wel als vervanging van laminaat. De vloer wordt middels een klikverbinding verbonden. Gewoon op dezelfde manier als je gewend bent met laminaat. Het is daarom de ideale doe-het-zelf vloer. Waarom is het dan het alternatief voor laminaat? 100% waterbestendigheid, langere levensduur bij normaal gebruik en geluiddempend en dat voor een goede prijs moet voldoende overtuigend zijn toch? 

De ondergrond dient meestal niet geëgaliseerd te worden. (controleer dit alijtd) Er is wel een ondervloer nodig. Bij ieder product staat duidelijk omschreven welke ondervloer u nodig heeft. Sommige klik vloeren hebben de ondervloer al op de strook bevestigd. Mocht u in een appartement wonen, dan kunnen wij een speciale ondervloer leveren conform de 10 db geluidsnorm. 

Een klik vloer is altijd dikker dan zijn broertje, omdat het klik systeem in de plank verwerkt moet worden. Een voordeel van een dikkere plank is wel dat er ruimte ontstaat voor een mooie duidelijke v-groef. Uiteraard zijn er ook vloeren zonder v-groef als dat jou voorkeur is

 

Lijm PVC

Een lijm PVC vloer wordt ook wel een plak PVC vloer genoemd. Deze twee veel gebruikte omschrijvingen vertellen eigenlijk in de kern wat het is. Een kunststof vloer die wordt geplakt met lijm op een egale ondergrond. Duidelijk toch?  

De egalisatielaag wordt gebruikt om de dekvloer minder ruw tebmaken en de toplaagconditie te verbeteren. Bij toepassing van
elastische vloerbedekking (linoleum en vinyl) op een zandcement dekvloer zal het vrijwel altijd nodig zijn om te egaliseren.
Zo wordt het oppervlak minder ruw en wordt doortekening van bijvoorbeeld zandkorreltjes, die door de lijmkam los kunnen komen, uitgesloten. Een egaler vloeroppervlak zorgt uiteraard ook voor een betere hechting van de lijm. Egaliseren heeft een nivellerende werking, maar haalt nooit de volledige bolling/glooiing uit de dekvloer. Egaline is namelijk dekvloer volgend. 

De dekvloer bepaalt de mate van vlakheid. Kijk dan ook goed na de vlakheid die wordt aangeboden door jou aannemer. De verantwoordelijkheid voor een juiste dekvloer ligt bij jou als klant of bij jou aannemer. 

Let op! Wij halen niet de volledige glooiing/golving uit de dekvloer. Wil je dit toch? Laat dit dan door een specialist oplossen. 

Een lijm PVC vloer dient daarom altijd door een professional geplaatst te worden. Hoe handig u ook bent! Ga er niet zelf mee aan de slag.  

Het lijkt nu dat een lijm PVC vloer een stuk duurder is dan de klik variant. In de praktijk valt dit altijd mee en durven wij zelfs te zeggen dat dit redelijk prijs neutraal is.  Een lijm PVC vloer is namelijk per m2 goedkoper dan de klik variant. De rede hiervoor is dat er minder materiaal nodig is om het product te produceren. Er hoeft immers geen klik-systeem in. Ook is er minder snijverlies, want je kan alle kanten hergebruiken. Dit kan natuurlijk niet met kliksysteem. Een lagere snijverlies zorgt voor minder benodigde m2 en dus voor een lagere prijs. Een laatste aspect is dat er geen ondervloer bij een lijm PVC vloer nodig is.  

Maar wat is nou het grote functionele voordeel van een lijm PVC vloer? Kort maar krachtig is dat vloerverwarming (mits de dekvloer hiervoor geschikt is) en veelzijdig inzetbaar. Doordat de stroken gemiddeld dunner zijn daar 3 mm geleiden deze enorm eenvoudig warmte. Een eenvoudige geleiding zorgt voor minder stoken en dus voor een lagere energierekening. Mooi meegenomen toch?  Doordat er geen klik randen aan de plank zitten is het product veelzijdig inzetbaar. Je kan verschillende producten met elkaar combineren en leggen in iedere vorm die jij wil. Zo kan je in de keuken voor een PVC tegel gaan en deze doorleggen naar de woonkamer in een visgraat. 

Samengevat

Wij snappen dat het veel tekst en informatie is dat net is gegeven. Daarom hier nog een beknopte samenvatting van de verschillen:

  • Wil je zelf een vloer leggen? Ga dan voor Klik PVC
  • Laat een Lijm PVC vloer altijd plaatsen door een vakman
  • Een klik vloer heeft altijd een ondervloer nodig 
  • Een lijm vloer moet altijd geplaatst worden op een geëgaliseerde ondergrond
  • Een klik vloer kan makkelijk meeverhuizen
  • Een verlijmde PVC vloer is veelzijdig, kan alle richtingen op worden gelegd en is te combineren met verschillende patronen
  • Als je zelf aan de gang gaat, dan is een klik vloer goedkoper. Laat jij de vloer door een specialist plaatsen, dan is het redelijk prijs neutraal